סלט קינואה עשיר
למה קינואה? קודם כל כי היא טעימה!
מעבר לכך, קינואה בעלת ערך תזונתי גבוה: עשירה בחלבון איכותי, סיבים תזונתיים, מגנזיום וברזל, ללא גלוטן (מתאימה לצליאק), קלה מאד להכנה, טעימה ומתאימה לתבשילי ירקות, לסלטים, לממולאים, וכתחליף לתוספת הפחמימתית.
ולמה שלושה צבעים?
כי ללבנה יש את כל היתרונות התזונתיים שהזכרתי, לאדומה יש בנוסף יותר נוגדי חימצון, והשחורה עשירה יותר בברזל – וביחד התוצאה גם יפה יותר בעין. לגוון – זאת ההמלצה לתזונה בריאה!
אז קבלו מתכון לסלט קינואה, עשיר בטעם וצבע, מזין, בריא, שופע ויטמינים, מינרלים ואנטיאוקסידנטים, קל להכנה, צבעוני לעין וטעים לנשמה
הרכיבים:
2 כוסות קינואה (ניתן לשלב בין 3 הסוגים: לבנה, אדומה ושחורה)
4 בצל ירוק
1 חבילת עירית
זר כוסברה
5 גבעולי נענע (רק עלים)
חצי ראש ברוקולי טרי
2-3 פרחי כרובית טרייה
2 כפות חמוציות מיובשות ללא סוכר
8 צנוניות קטנות
3-4 כפות גרעיני חמניה קלופים
2 כפות שקדים קלויים קצוצים גס
לתיבול: שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. שוטפים את הקינואה במסננת מתחת לברז
2. מבשלים את הקינואה באחת משתי הדרכים לבחירתכם:
דרך אחת: מאדים במעט שמן זית, מוסיפים 3 כוסות מים רותחים ומעט מלח ומבשלים בסיר סגור עד שהקינואה נהית שקופה.
דרך שניה: ממש כמו שמכינים פסטה – מרתיחים מים בתוך סיר, שופכים פנימה את הקינואה וממשיכים לבשל עד שהיא נעשית שקופה, מסננים ושוטפים מתחת לברז
3. שוטפים את הקינואה המבושלת במים קרים
4. קוצצים את כל הירקות דק
5. מערבבים בקערה אחת את הקינואה והירקות ומוסיפים את הגרעינים, השקדים והחמוציות
6. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל