עוגה דלת פחמימות לסוכרתיים
זהו מתכון שלי שהמצאתי לעוגה דלת פחמימות.
במסגרת הניהול של קבוצת סכרת הריון אני אמנם אחרי אבל מחפשת כל הזמן מתכונים שווים שאפשר להנות מהם. זה אחד המתכונים שכבר הוכיח את עצמו גם עם אנשים שאין להם סכרת הריון.
1 כף גדושה חמאת שקדים
1כף חמאת אגוזי לוז
1 כף חמאת קוקוס
2 כפות חלב/קרם קוקוס של Aroy D
1 1/2 כפות קמח שקדים
חצי כפית מייפל טהור
(אפשר להחליף בסוכרלוז נוזלי כמה שאתן צריכות 10 טיפות בערך אני פחות מבינה בסוכרלוז)
ביצה אחת
חצי כפית אבקת אפיה/סודה לשתיה
זרקתי בפנים חופן אוכמניות קפואות
וחופן של שבבי שוקולד מריר 85% של לובקה (אפשר לשבור ולפזר כל שוקולד מריר 85% אחר)
הכנסתי לתנור שחומם על 180 מעלות ל15דק' עד שזה היה נראה אפוי לגמרי.
אפשר להחליף את האוכמניות בכל פרי יער אחר או תותים.
תבנית אפיה קטנה או תבנית של קאפקייקס בתמונה יש כמות כפולה.
אלינור לוי.