קינואה, עדשים וירקות
תבשיל טעים, חגיגי וצבעוני המכיל חלבון מלא ממקור צמחי (השילוב של העדשים והקינואה), פחמימות מורכבות, וירקות שמקנים לו שפע של ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ואנטיאוקסידנטים – והכל בסיר אחד.
אני מכינה אותו בגרסאות רבות ומגוונות: בכל פעם קינואה בצבעים שונים ובכל פעם בוחרת לשלב ירקות אחרים.
הרכיבים:
חצי כוס קינואה לבנה
חצי כוס קינואה אדומה או שחורה
חצי כוס עדשים ירוקות או שחורות
פלפל אדום חתוך
גזר מגורד גס
(אפשר לשלב עם פטרוזיליה, כוסברה, נענע, בצל, פטריות וכל ירק שנראה לכם מתאים)
כפית כמון
פלפל שחור, פלפל לבן ומלח
אופן ההכנה:
1. מחממים את הסיר עם מעט שמן זית או קנולה
2. מוסיפים את כל החומרים ומערבבים
3. מוסיפים 2 וחצי כוסות מים רותחים ומערבבים
4. מבשלים בסיר סגור עד שהקינואה נהיית שקופה