ראיון עם רינת
רינת בת ה-50 גרה בניו יורק. לפני כשלוש שנים היא אובחנה כחולת סוכרת והיום החליטה למרות המרחק שהיא רוצה לשתף אותנו בסיפור החיים שלה ואיך היא מתמודדת עם המחלה. הנה כמה שאלות ששאלנו את רינת.
איזה סוג סוכרת יש לך?
"טייפ 1."
מתי אבחנת לראשונה כחולת סוכרת?
"סך הכל 3 שנים, היום אני בת 50 וזה הגיע בגיל 47 בין יום."
האם את שומרת ומצליחה להגיע לאיזון?
"כן ולא. יש תקופות של כן שאני ממש מצליחה ויש תקופות שלא. הייתה בחורה שהכרתי בקבוצה בפייסבוק והיא עזרה לי מאוד, הייתי מצלמת לה את כל הארוחות שלי ומתייעצת איתה. כמובן שזה תלוי גם באותו יום שעברתי ובמתח. אני אחות במרפאה ומתעסקת בחולי סוכרת כבר 24 שנים."
מה את עושה כדי להישאר מאוזנת?
"אני שומרת על דיאטה ומאוד מקפידה על תזונה נכונה, אני לא אוכלת בכלל דברים שאסור לי ואוכלת רק מה שאני צריכה ויודעת שנכון לי לאכול."
מה עשית מבחינת פעילות גופנית?
"אני עושה ספורט כאן בניו יורק. בכמה חודשים האחרונים הצטרפתי לתוכנית הרמת משקלות משולבת אימון עם קרדיו שזה לא פשוט בכלל, אני משתדלת לעשות 2-3 אימונים בשבוע ואני רואה תוצאות נפלאות."
באילו תרופות את משתמשת וכמה?
"אני לא משתמשת בתרופות, יש לי משאבה שזה בעצם הזרקה אוטומטית של אינסולין הנקרא מדטרוניק."
האם הסביבה הקרובה שלך לוקחת חלק פעיל ועוזרת בהתמודדות עם המחלה?
"זה שונה כי אצלי זה התגלה בגיל מאוחר. אני גרושה כבר 10 שנים ויש לי ילדים גדולים שכל אחד מהם הגיב אחרת למחלה אבל כמובן שיש לי תמיכה ענקית."
עד כמה הסוכרת משפיע על חייך?
"זה משנה חיים ב-100%. אני מרגישה את המחלה 24 שעות. אני לא יכולה ללכת לעשות ספורט מבלי להוריד אינסולין שעתיים לפני ואם אני רוצה לצאת לאיזשהו מקום אני תמיד צריכה להיות מודעת."
מה רמת הסוכר הגבוה/נמוכה ביותר שהייתה לך איי פעם?
"הרמה הכי נמוכה הייתה 38 והכי גבוהה הייתה 400 וקצת."
איך את חושבת שאפשר לשפר את חיי החולים בישראל?
"דרך קבוצות תמיכה בפייסבוק שגיליתי שהן מדהימות, זה מקסים בעיניי שיש את התמיכה הזאת לא משנה מה הגילאים של האנשים ולשמוע שאתה לא לבד בעולם. הייתי רוצה לראות עוד קבוצות בפייסבוק שיעזרו לעוד אנשים כמוני."
אילו דברים היית רוצה לראות בסוכרת + מועדון הצרכנות של חולי הסוכרת?
"הייתי רוצה לראות בעיקר תמיכה רגשית, אכילה נכונה, טיפים מה לעשות ומה לא לעשות ומתכונים, הרבה ספורט מה עוזר יותר וטיפים על ההתנהלות היום יומית."