פסטו ביתי
מדוע לקנות ממרח פסטו שמכיל חומרים כימיים מלאכותיים מיותרים למינהם כשאפשר להכין אותו בבית בקלות ובמהירות?
בנוסף ערכו התזונתי של המתכון הזה גבוה יותר מכיון שגם הקשיו וגם הצנוברים אינם קלויים וכך חומצות השומן הבריאות שבהן נשארות איכותיות ומועילות.
טיפ: ניתן לחלק את הפסטו למנות ולאחסן בתוך תבנית של ריבועי קרח במקפיא
הרכיבים:
2 וחצי חבילות בזיליקום
5 שיני שום
3 כפות צנוברים
6 קשיו
שמן זית
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
1. את הבזיליקום יש להפריד מהגבעולים ולהשתמש רק בעלים (כי הגבעולים מרים)
2. לטחון הכל במעבד מזון
3. להוסיף שמן זית לקבלת המרקם הרצוי (כרבע כוס)
4. לתבל במלח ופלפל לפי הטעם
הערה: בחרתי לדלג על הקלייה של הקשיו והצנוברים על מנת לשמור על ערכם התזונתי הגבוה שנפגם בחימום.