
אולה פוזדניקוב
תחילת חיי עם הסוכרת
קצת על עצמי, על ההתמודדות עם המחלה בגיל צעיר והלאה, על המרדנות העצמית, על הלא אכפת לי ועל אורך חיים בריא יותר עם הדל פחמימה.
שמי אולה פוזדניקוב ואני בת 33. בגיל צעיר (13) אובחנתי לראשונה עם סוכרת type1 למרות שעל פי הרופאים הסוכרת הייתה עוד הרב הלפני, אבל עז בזמנו המודעות הייתה ממש ירודה לנושא.
לקבל את הידיעה שאת חולה בגיל צעיר וילדותי היה קשה ומתסכל ביותר.
את לא באמת יודעת מה נעשה איתך, מה רוצים ממך, למה נותנים לך כל כך הרבה תרופות, ולמה מחליטים בשבילך מה לאכול. למה אני צריכה לדקור את עצמי מעל ל 10 פעמים ביום ויותר? ותמיד הייתה בראש רק מחשבה אחת – למה זה מגיע לי!?
לאחר שהובחנתי במחלה הכל סביב היה משטר תזונה, משטר זריקות, משטר בדיקות דם ובעיקר הטפות. היה לי קשה לקבל את המשטר הזה ושמחליטים בשבילי. בתור ילדה עצמאית שעושה הכל לבד פתאום היו מעורבים בחיים שלי הרבה רופאים, אחיות, והמשפחה. לא קל בכלל ! נורא פחדתי מכל הזריקות, הדקירות ושלא כולם הבינו שזה מאוד כואב ועמדו לי על הראש לעשות ולעשות. משם המרד העצמי שלי עם המחלה התחיל ויכול להיות שהכל התחיל בגלל חוסר המודעות של המשפחה ושל הרופאים. היום אני יודעת שיש דרכים לדבר ולהסביר והלוואי והייתי חשופה להן קודם!

עם חלוף החודשים והשנים הראשונות, בתור תלמידה בבית הספר יסודי, הייתי תמיד מחביאה מאחרים ומחברים את זה שאני חולה. החבאתי את זה שאני תלותית בזריקות ובדיקות דם באופן קבוע (אני חושבת שזה קיים אפילו עד היום). בגלל כל הלחץ מהמשפחה והרופאים הגעתי לפינה מאוד סגורה. כל האסור שהיו אומרים לי, הייתי עושה הפוך… אף אחד לא באמת הבין וזכר שאני בת 13. הגעתי למצב שהייתי גונבת מתוקים ושוקולדים ואוכלת אותם בזמן המקלחת כשלא היו רואים. זה המצב שגרם לי עם הזמן פשוט לשכוח ולהתעלם מהכל. לא הייתי עושה בדיקות, לא הייתי אוכלת בזמן או את מה שבאמת צריך לאכול ולא הייתי נבדקת. בגלל שהייתי תמיד עצמאית אז כולם היו סומכים עלי ומאמינים לי שאני הולכת לפי הספר מה שכמובן היה לא נכון! המרד העצמי שלי עם המחלה רק הלך והמחיר. מתי באמת היו שמים לב? כשהאחות הייתה מתקשרת לאמא לשאול איך אני מתקדמת?? ושם הייתי נתפסת כמו שנקרא, על חם.
ושוב אותה הרוטציה .. בדיקות דם/תזונאית/אנדוקרינולוג וכל השאר.
כשהגעתי לגיל הצבא קיבלתי פטור מיידי בעקבות המחלה ולא התגייסתי. ניסיתי לעשות שרות לאומי אך זה לא הסתדר וגם על זה וויתרתי כי כעסתי שלא רצו לגייס אותי לצבא (היום דעתי כבר שונה).
מדוע החלטתי להתחיל דווקא מהילדות שלי?
כי נורא חשוב לי להסביר ולספר להורים לחולים צעירים שזה לא הסוף ושלא צריך לבכות ולחפש דרכים לרפא את הילד. הילד שלכם חולה זה נכון, אך זו רק פיסה קטנה מחייו. הוא יכול להצליח בהכל, יכול לעשות הכל וכל חייו לפניו.
המלצתי להורים לחולים צעירים, תהיו יותר פתוחים, תחשבו מחוץ לקופסא, תבינו יותר את הילד, תעזרו לו בכך דרך אפשרית, ותהיו שם כשהוא זקוק לאוזן קשבת.
תודה שהקדשתם זמן לקריאת הטור הראשון שלי
נפגש בטור ההמשך על המרדנות שלי כלפי המחלה בסוף החודש.
בטורים הבאים שלי אכתוב על:
- ההתמודדות עם המרדנות במשך השנים
- התעלמות מוחלטת מהמחלה
- עבודה תחת לחץ ואי יכולת לשלוט על המחלה
- הסתרת המחלה מבן הזוג בהיכרות הראשונה
- חזרה למציאות וההתמודדות עם המחלה שוב
- חזרה לביקורי רופאים ולקיחת השליטה על הסוכרת
- שינוי אורך חיים לדל פחמימה
- שינוי אורך חיים לספורטיבי
- החיים עם הדל פחמימה
- ועוד…